Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pappa Al Pomodoro - Rajčatová italská polévka

24. 1. 2010

Pappa al pomodoro
Rajčatová polévka

0,5 kg vyloupaných zralých rajčat bez semínek
200g veky
2 stroužky česneku
1 malá cibule
svazek bazalky
zeleninový vývar nebo voda dle potřeby
olej extra virgin, sůl, pepř

Na pánvi na oleji zlehka orestujeme nakrájený česnek a cibulku, přidáme natrhanou bazalku (asi polovinu svazku), rajčata, sůl, pepř, vše promícháme a vaříme 15min. Poté přidáme tenké plátky pečiva, zalijeme vývarem nebo vodou a vaříme do té doby, než polévka zhoustne. Asi po 20 minutách stáhneme, přiklopíme pokličkou a necháme 15min odležet. Servírujeme s bazalkou a olivovým olejem.

Je možné na závěr polévku těsně před podáváním "vylepšit" kápnutím zakysané smetany doprostřed na každou porci (já dávám 1 polévkovou lžíci na 1 misku/talíř).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář